Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Halibut od A do Z

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. Jednak to morze i jego bogactwo ma największy wpływ na kuchnie włoską! Włosi uwielbiają ryby, a targi rybne na stałe wpipsały się w krajobraz włoskich miast i miasteczek.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, halibuta przez pryzmat kuchni włoskiej i jej złożonej regionalności!

Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

  • Bruschetta z kremem z halibuta
  • Halibut w panierce z migdałami na torciku z ziemniaków i z  Guanciale
  • Strudel z halibuta z oliwkami Riviera i z prawdziwkami
  • Halibut z patelni po sycylijsku
  • Klopsiki z halibuta z orzeszkami pinii i z rodzynkami
  • Chrupiący halibut na musie ze Scaroli  z ziemniakami i z peperoncino
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW