Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Dania z pieca

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Dania z pieca to jeden z filarów kuchni włoskiej, szczególnie kojarzony z Lasagną i Cannelloni. Kuchnia i kultura włoska jest jednak dużo bardziej złożona! Antipasti, dania główne i makarony – to wszystko i wiele, wiele więcej można wyczarować z dań pieczonych.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przygotować doskonałe, esencjonalne dania z pieca i w jaki sposób je przygotować, aby odzwierciedlić tradycję i klasykę włoskiej kuchni w każdej najmniejszej części dania.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

  • Torcik z dorsza z pieca
  • Cannelloni z klasycznym ragu
  • Torta rustica z salsiccią, prawdziwkami i dynią
  • Lasagna z ragu z żabnicy z brokułami
  • Melanzane con scrigni z tagliolini
  • Frutti di mare al cartoccio
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW