Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Klasyka włoskich makaronów

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. Jednak niezaprzeczalnym klasykiem kuchni włoskiej jest makaron. Włosi tak go kochają, że jadają go nie tylko w formie gotowanej, ale także pieczonej i nie ograniczają się tylko do klasycznej Lasagni!

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przygotować doskonały makaron z pieca i w jaki sposób wyjść poza utarty schemat, zachowuąc jednocześnie tradycję i klasykę włoskiej kuchni.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Spaghetti alla Carbonara

Linguine alio olio peperoncino

Spaghetti alla puttanesca

Pappardelle ai funghi porcini z salsiccią

Rigatoni alla Norma

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Nestor Grojewski, z polskimi korzeniami, w pełni ukształtowany przez bogate doświadczenia życiowe w tętniących życiem Włoszech, tworzy kulinarne połączenie dwóch kulturowo bogatych narodów.
Od najmłodszych lat, zanurzony w tętniącym życiem Rzymie, Nestor szlifował swoje umiejętności w znakomitych restauracjach i luksusowych hotelach, takich jak legendarny Hilton czy ekskluzywny Parco dei Principi Grand Hotel.

Jego kulinarna podróż wiodła go również po malowniczych zakątkach Sardynii i urokliwych kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie zdobywał tajemnice doskonałego przyrządzania świeżych ryb i owoców morza. Włochy, kraj z bogatą kulinarną tradycją, ukształtował w Nestorze nie tylko mistrzowskie umiejętności, ale i głębokie zrozumienie i pasję do włoskiej kuchni.

Założyciel własnej akademii kulinarnej w sercu Rzymu, Nestor dzielił się swoją wiedzą nie tylko z włoskimi chefami, ale i z miłośnikami kulinariów z całego świata. Jego misją było inspirowanie zarówno profesjonalistów, jak i pasjonatów, pragnących zgłębiać sekrety włoskiej kuchni.

W Polsce, Nestor kontynuuje swoją pasję jako ceniony mentor i nauczyciel, wprowadzając uczniów w świat włoskich smaków i technik. Jego obecność na licznych kulinarnych wydarzeniach podkreśla jego status ambasadora włoskiej kuchni, zdolnego przekazywać swoją pasję i wiedzę kolejnym pokoleniom.
Nestor Grojewski, to nie tylko chef kuchni, to kreator smaków, który przenosi nas w podróż do słonecznej Italii, gdzie każde danie opowiada własną historię.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW