Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Makarony z owocami morza

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Wybrzeże Włoch ma długość ok. 8000 kilometrów, nic więc dziwnego, że owoce morza są tam tak bardzo lubiane i popularne.
W połączeniu z prawdziwym, włoskim makaronem stanowią kwintesencję włoskiej tradycji i śródziemnomorskiej kuchni.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak łatwo przygotować dania z owocami morza! Poznasz techniki i sekrety włoskich szefów kuchni.

Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne, może gościć na Twoim stole codziennie.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

  • Tagliatelle z małżami św. Jakuba i borowikami
  • Linguine z bottargą na tatarze z pomidorków koktajlowych
  • Strozzapreti z krewetkami, pomidorkami i borowikami
  • Fettuccine z kalmarami, karczochami i z płatkami Pecorino Romano DOP
  • Gnocchi z krewetkami na kremie z Gorgonzoli
  • Spaghetto quadrato z kalmarami, małżami i z cukinią
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW