SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Steki w kuchni włoskiej

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. Te możliwości w naturalny sposób wpłynęły na kuchnię wielu włoskich szefów, którzy wykazują się ogromną kreatywnością tworząc bogate i genialne dania na bazie prostych składników, począwszy od warzyw kończąc na bardziej skomplikowanych połączeniach smakowych.

 

 Steki robione na grillu, czy z patelni  – mięso można przyrządzić na wiele sposobów.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przyrządzić doskonałą potrawę  na bazie najwyższej jakści mięsa, tak aby odzwierciedlić tradycję i klasykę włoskiej kuchni w każdej najmniejszej części dania.

Menu szkolenia:

Carpaccio z roastbeef z kwiatem kaparów i orzechami

Tagliata di manzo z rukolą, Grana Padano i octem balsamicznym

Spezzatino di manzo al vino rosso – gulasz po włosku

Stek entrecote w sosie maślano-truflowym

Stek entrecote w sosie grzybowym

 

Koszt kursu: 400 PLN

ZAREZERWUJ MIEJSCE
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

Dołącz do naszego kursu już teraz!

NASZ KURS

WAŻNE INFORMACJE

ILOŚĆ UCZESTNIKÓW

Max 8 osób

CZAS TRWANIA

od 10.00 do 14.00

KOSZT KURSU

400 PLN

UWAGA – MINIMALNA ILOŚĆ OSÓB DO ODBYCIA KURSU TO 2 OSOBY.
JEŚLI NIE ZBIERZE SIĘ MINIMALNA LICZBA UCZESTNIKÓW NA 7 DNI PRZED DATĄ SZKOLENIA, MOŻE ONO ZOSTAĆ ODWOŁANE LUB PRZENIESIONE NA INNY TERMIN. PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REJESTRACJĘ LUB KONTAKT MAILOWY LUB TELEFONICZNY .

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE KURSY

W NASZEJ AKADEMII
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW