Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Włoskie desery monoporcje i w słoiczkach

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Półwysep Apeniński może pochwalić się bardzo zróżnicowaną panoramą wielowiekowych tradycji cukierniczych, stanowiacych dziedzictwo o niekwestionowanej wartości. 

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni nauczymy Cię, jak przygotować  klasyczne włoskie desery, które zachwycą podniebienia najbardziej wymagających smakoszy deserów!

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Mus z białej czekolady z leśnymi owocami

Mus z gorzkiej czekolady z amaretto

Mus z mascarpone ze śliwką i gorzką czekoladą

Tiramisu’ rivisitato bez kawy

Mini crostatine z ricottą i czekoladą

Millefoglie z kremem chantilly i pistacjami

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW