Pizza to niekwestionowana Królowa włoskiej kuchni!
Wiele czynników składa się na jej sukces. Idealne ciasto, odpowiedni czas wyrastania ciasta oraz temperatura wypiekania, a że kuchnia włoska to kuchnia regionalna, to każdy z tych czynników różni się pod względem geograficznym.
Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznasz tajniki przygotowania idealnej pizzy al taglio!
Pizza al taglio to tradycyjnie wypiekana pizza w stylu rzymskim – można ją spotkać w każdym zakątku tego wiecznego miasta! Wypiekana na prostokątnych tacach sprawia, że jej wypiek i porcjowanie jest bardzo proste, a serwis szybki i bezproblemowy! Sprzedawana na kawałki jest nieodzownym elementem włoskiego street food’u!
Pizza al Taglio od podstaw
Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.
W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.
Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.
W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.