Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Dzień mamy - dorośli

Najlepszy prezent to wspólnie spędzony czas!

Zbliża się wyjątkowy dzień… okazja żeby podziękować i wyrazić swoją wdzięczność Mamie z okazji Jej święta. Podaruj coś wyjątkowego i zaproś Mamę na wspólne gotowanie. Nie ma lepszego prezentu niż czas spędzony razem i nauka pod okiem wybitnego Chefa kuchni.

Menu szkolenia:

Pizza rzymska

Chef nauczy Państwa jak przygotować samodzielnie ciasto w domu, opowie o sile mąki oraz wyrastaniu ciasta. Ciasto które zostanie wyrobione zabiorą Państwo do domu, natomiast pizzę będiemy przygotowywać z wcześniej przygotowanego ciasta – już wyrośniętego.

Razem z mamą wybiorą Państwo dodatki do pizzy i samodzielnie ją upieką.

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW