Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Filetto wołowe

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. Idea pesto w naturalny sposób wpłynęła na kuchnię wielu włoskich szefów, którzy wykazują się ogromną kreatywnością tworząc bogate i genialne dania na bazie prostych składników, począwszy od warzyw kończąc na bardziej skomplikowanych połączeniach smakowych.

 

 Pieczone, ale też robione na grillu, czy z patelni. Podane na surowo lub duszone,  smażone czy gotowane – mięso można przyrządzić na wiele sposobów.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przyrządzić doskonałą potrawę  na bazie mięsa,  tak aby odzwierciedlić tradycję i klasykę włoskiej kuchni w każdej najmniejszej części dania.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Tatar po włosku

Carpaccio z Grana Padano DOP, rukalą z octem balsamicznym

Starccetti z karczochami i Grana Padano DOP

Filetto z rozmarynem

Filetto al pepe verde

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW