Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Finger Food w stylu włoskim

Finger food’s to nic innego jak małe przekąski ,,na raz”, idelanie sprawdzające się na bankietach, spotkaniach biznesowych, czy nawet zwykłych imprezach. Te miniaturowe dania stale zyskują na popularności, więc warto przyjrzeć im się bliżej.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni nauczymy Cię, jak połączyć włoską tradycję i praktyczność finger food.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Crostini z ośmiorniczkami baby, scarolą, oliwkami i pomidorkiem koktajlowym

Mus z cieciorki i anchois z pomidorkiem koktajlowym

Mus z tuńczyka z kaparami

Cornetti z breasola i serami

Ditalini z pesto i z burratą

Conchiglioni nadziewane ragu’ morskim i ricottą

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW