Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Krewetki i langustynki od podstaw

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Krewetki i langustynki – jedne z najbardziej cenionych i delikatnych mięs w kuchni. Obieranie, oczyszczanie i wykorzystanie ich w kuchni jest banalnie proste, a każde danie urozmaicone o krewetki czy langustynki nabierze elegancji!

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak łatwo wyczarwać danie które zaskoczy Twoich gości!

Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Krewetki i langustynki z grilla

Penne rigate ai scampi

Tagliatelle z krewetkami, karczochami i pomidorkiem koktajlowym

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW