Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.
Krewetki i langustynki – jedne z najbardziej cenionych i delikatnych mięs w kuchni. Obieranie, oczyszczanie i wykorzystanie ich w kuchni jest banalnie proste, a każde danie urozmaicone o krewetki czy langustynki nabierze elegancji!
Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak łatwo wyczarwać danie które zaskoczy Twoich gości!
Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne.
Propozycja dań:
Krewetki i langustynki z grilla
Penne rigate ai scampi
Tagliatelle z krewetkami, karczochami i pomidorkiem koktajlowym
Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.
W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.
Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.
W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.