Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Letnie makarony

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. Te możliwości w naturalny sposób wpłynęły na kuchnię wielu włoskich szefów. Jednak… Prawdziwy rymt – nawet w kuchni – nadaje natura i jej zmienność! Dlatego na czas wiosenno-letni warto wprowadzić zminy w kuchni i wykorzystywać sezonowe produkty!

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przygotować doskonały makaron i w jaki sposób go łączyć, aby odzwierciedlić tradycję i klasykę włoskiej kuchni w każdej najmniejszej części dania.

Menu szkolenia:

  • Penne z ragu’ z salsicci ze scarolą
  • Farfalle z dorszem na ostro
  • Paccheri z pesto z Radicchio i chrupiącym Speckiem

 

 

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW