Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Nadziewane Makarony Canuti

Nadziewane makarony Bertagni, to kwintesencja włoskiej kultury kulinarnej i jej reginalności. Niezliczone możliwości podania i niecodzienne połączenia smakowe, które sprawią, że przeniesiesz się prosto do Włoch w kilka minut! 

Marka Bertagni to firma z tradycją, efekt wieloletniej pracy i pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznasz najlepsze połączenia smakowe dla wybraych smaków i lepiej poznasz produkty Bertagni.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Fagottini z serem i gruszką z cebulkami borretane al aceto balsamico z burratą
Delizie bazyliowe z pesto alla genovese z rukolą i słoną ricottą
Delizie z Parmigiano Reggiano z burratą i świeżymi pomidorkami
Tortellone cacio e pepe z kremem truflowym
Czerwone quadroni z radicchio i Gorgonzolą w sosie z Grana Padano

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW