Nadziewane makarony Bertagni, to kwintesencja włoskiej kultury kulinarnej i jej reginalności. Niezliczone możliwości podania i niecodzienne połączenia smakowe, które sprawią, że przeniesiesz się prosto do Włoch w kilka minut!
Marka Bertagni to firma z tradycją, efekt wieloletniej pracy i pasji przekazywanej z pokolenia na pokolenie.
Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznasz najlepsze połączenia smakowe dla wybraych smaków i lepiej poznasz produkty Bertagni.
Propozycja dań:
Delizie z karmelizowana cebulą i gorgonzolą na maśle z szarpaną gorgonzolą
Ravioli z borowikami na maśle szałwiowym i kremie z Grana Padano
Ravioli nadziewane mięsem w sosie śmietanowo-grzybowym
Ravioli z truflami z masłem truflowym, pomidorkami i carpaccio z trufli
Tortellini z mięsem na kremowym Taleggio
Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.
W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.
Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.
W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.