Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Makarony na zimno

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Włosi tak bardzo kochają makaron, że nie rezygnują z niego nawet latem! Pasta fredda to danie, które ochładza ich na codzień w okresie wiosenno-letnim. Od makaronu z warzywami, po dodatek ryb i mięs! Czerpią pomysły z natury, wykorzystując sezonowe warzywa i świeże zioła. Poznaj sekret idealnego makaronu na zimno, który zaskoczy Twoich gości i sprawi, że z chęcią wrócą po więcej!

Kuchnia włoska – to tak naprawdę kuchnia regionalna i taką oto kuchnie poznacie na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni 

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

  • Fusilli z pesto bazyliowym i susznym łososiem
  • Farfalle z krewetkami i pomidorkiem koktajlowym
  • Garganelli z mątwą i zielonym groszkiem
  • Pasta all’ortoloana
  • Pasta alla mediterranea
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW