Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Ravioli ręcznie robione

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Makaron nadziewany narodził się jako danie szczególne, które według tradycji zarezerwowane było na wyjątkowe okazje i święta. Jego produkcja jest bardzo złożona, dlatego przyjęło się od północy aż po południe Włoch, że robi go tylko ta osoba w danej rodzinie, która posiadła wszystkie sekrety do jego przygotowania.  Temu kto nie potrafił go przygotować pozostawało tylko rozkoszować się jego smakiem. 

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni nauczymy Cię , jak przygotować doskonały makaron robiony ręcznie i dobierzemy odpowiednie nadzienie, które podbije serca Waszych domowników czy gości . 

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem na musie z suszonych pomidorów

Ravioli nadziewane bakłażanem i ricottą na klarowanym maśle z prażonymi migdałami

Ravioli nadziewane alla caprese z pomidorkami i Grana Padano DOP

Ravioli nadziewane mięsem w delikatnym sosie ze świeżych pomidorków

Ravioli nadziewane krewetkami i cytryną na delikatnym sosie maślanym z lime

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW