Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Pasta al forno

Włochy to ojczyzna doskonałego jedzenia, co zawdzięczają nie tylko znakomitym produktom, ale także szefom kuchni, którzy rozsławiają włoską kuchnię na całym świecie.

Klimat Włoch sprzyja całorocznej uprawie różnorodnych warzyw i ziół, ale prawdziwym klasykiem włoskiej kuchni pozostaje makaron. Włosi uwielbiają go na tyle, że przyrządzają go nie tylko gotowanego, lecz także pieczonego – i nie ograniczają się jedynie do klasycznej lasagne!

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przygotować doskonały makaron z pieca oraz jak kreatywnie rozwijać tradycyjne receptury, zachowując przy tym autentyczny włoski smak.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Rigatoni z Gorgonzolą i orzechami włoskimi zapiekane w piecu
Gnocchi alla Sorrentina
Paccheri al forno z prawdzikami i Guanciale
Casarecce, cozze i brokuły zapiekane w piecu
Lasagne zucca e salsiccia

 

 

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW