Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.
Ośmiornica staje sie coraz bardziej popularna i szturmem wchodzi do polskich kuchni. Już nie tylko dostępna jest w topowych restauracjach, ale także w naszych domach. Przygotowanie ośmiornicy nie jest wcale takie trudne – przekonaj się sam!
Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, jak przygotować ośmiornicę i z czym ją łączyć, abyś mógł/mogła tworzyć niezapomniane dania!
Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne.
Propozycja dań:
Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.
W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.
Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.
W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.