Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Owoce morza z pieca

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Owoce morza i ryby są tak uwielbiane przez Włochów, że każdy potrafi przyządzić je w zaciszu własnego domu. Spróbuj i Ty i danie jak z włoskiej restauracji miej na wyciągnięcie ręki!

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, liczne odmiany owoców morza i ryb, oraz jak łatwo je przygotować!

Bogactwo morskie, które wspaniale łączy doskonały smak i walory zdrowotne.

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

  • Torcik z sardynek z endywią
  • Małże Św. Jakuba z pieca
  • Dorada faszerowana warzywami
  • Cannoli Sycylijskie

 

 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW