Kurs archiwalny

SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Pizza al Taglio

Pizza to niekwestionowana Królowa włoskiej kuchni!

Wiele czynników składa się na jej sukces. Idealne ciasto, odpowiedni czas wyrastania ciasta oraz temperatura wypiekania, a że kuchnia włoska to kuchnia regionalna, to każdy z tych czynników różni się pod względem geograficznym.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni poznasz tajniki przygotowania idealnej pizzy al taglio!

Pizza al taglio to tradycyjnie wypiekana pizza w stylu rzymskim – można ją spotkać w każdym zakątku tego wiecznego miasta! Wypiekana na prostokątnych tacach sprawia, że jej wypiek i porcjowanie jest bardzo proste, a serwis szybki i bezproblemowy! Sprzedawana na kawałki jest nieodzownym elementem włoskiego street food’u! 

Menu szkolenia:

Pizza al Taglio od podstaw 

PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW