Zapraszamy do odkrycia tajemnic wyjątkowej pizzy rzymskiej, której chrupiące brzegi i delikatne wnętrze podbiły serca smakoszy na całym świecie. Nasze szkolenie z pizzy rzymskiej od podstaw jest idealną okazją dla profesjonalistów, by zgłębić nie tylko techniki i przepisy, ale też historię i kulturę stojącą za tym kultowym daniem.
Będziesz mieć również okazję pracować z profesjonalnym sprzętem i dowiedzieć się, jak dostosować techniki pieczenia do różnych warunków, aby Twoja pizza była zawsze doskonała. Szkolenie obejmuje także degustacje, dzięki czemu będziesz mógł porównać różne wariacje pizzy i zrozumieć, jak subtelne zmiany wpływają na ostateczny rezultat.
Pizza Rzymska od podstaw
Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.
W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.
Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.
W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.