SZKOLENIA WE WŁOSKIEJ AKADEMII SZEFÓW KUCHNI

Owoce Morza

Włochy to ojczyzna dobrego jedzenia głównie dzięki znakomitym produktom i szefom kuchni, którzy rozsławiają je na całym świecie.

Klimat, jaki panuje na terenie Włoch pozwala na uprawę różnorodnych warzyw i ziół przez cały rok. To właśnie w naturalny sposób wpłynęło na kuchnię wielu włoskich szefów, którzy wykazują się ogromną kreatywnością tworząc bogate i genialne dania na bazie prostych składników, począwszy od warzyw kończąc na bardziej skomplikowanych połączeniach smakowych.

Na szkoleniach we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni pokażemy Ci, liczne odmiany owoców morza, tak cenionych przez najbardziej doświadczonych szefów kuchni! 

Poznaj tradycyjne smaki Włoch połączone z najnowyszymi trendami!

Menu szkolenia:

Propozycja dań:

Sałatka z krewetkami i karczochami

Sałatka z finocchio, pomarańczem i kalmarami

Sałatka z ośmiornicy i czerwonej fasoli

Sałatka z zielonej fasolki z czerwoną cebulą, tuńczykiem i anchoise

Sałatka z małżami św.Jakuba, ciecierzycą i karczochami

 

 

Koszt kursu: 400 PLN

ZAREZERWUJ MIEJSCE
PROWADZĄCY

Nestor Grojewski

Chef kuchni urodzony w Polsce, lecz od najmłodszych lat mieszkający w Rzymie. Polak z urodzenia, a Włoch z adopcji.

W Rzymie Nestor poznawał tajniki kuchennego fachu w najlepszych hotelach i restauracjach. Był szefem najważniejszych, rzymskich cateringów, pracował w lokalach przy słynnej Via Veneto, a także w hotelu Hilton i luksusowym Parco dei Principi Grand Hotel. Kilka sezonów spędził na Sardynii oraz w eleganckich kurortach Wybrzeża Amalfitańskiego, gdzie uczył się właściwego przyrządzania ryb i owoców morza.

Nestor Grojewski prowadził w Rzymie własną akademię kulinarną, w której szkolił zarówno chefów włoskich restauracji, uczniów rzymskich szkół gastronomicznych, pasjonatów kulinarnych jak i właścicieli, restauratorów, personel przybywający z Polski do Rzymu.

W Polsce natomiast szkolił w wielu restauracjach i szkołach kulinarnych, wielokrotnie gościł w różnych wydarzeniach kulinarnych jako promotor i znawca kultury kuchni włoskiej.

Dołącz do naszego kursu już teraz!

NASZ KURS

WAŻNE INFORMACJE

ILOŚĆ UCZESTNIKÓW

max 8 osób

CZAS TRWANIA

od 10.00 do 14.00

KOSZT KURSU

400 PLN

UWAGA – MINIMALNA ILOŚĆ OSÓB DO ODBYCIA KURSU TO 2 OSOBY.
JEŚLI NIE ZBIERZE SIĘ MINIMALNA LICZBA UCZESTNIKÓW NA 7 DNI PRZED DATĄ SZKOLENIA, MOŻE ONO ZOSTAĆ ODWOŁANE LUB PRZENIESIONE NA INNY TERMIN. PROSIMY O WCZEŚNIEJSZĄ REJESTRACJĘ LUB KONTAKT MAILOWY LUB TELEFONICZNY .

ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE KURSY

W NASZEJ AKADEMII
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW