ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
17.04.2024

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


24.04.2024

Makarony z pesto

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Program kursu

Część merytoryczna :

  • rozpoznanie makaronów według różnych rodzajów mąki

    • makaron świeży

    • makaron świeżo mrożony

    • makaron suchy



  • rozpoznanie różnych formatów makaronów

    • makaron krótki

    • makaron długi

    • makaron nadziewany

    • lasagne

    • gnocchi



  • obróbka cieplna makaronów

    • gotowanie

    • zapiekanie



  • zapoznanie się z produktami z katalogu oferty Mille Sapori Plus IF&B.

  • sposób łączenia poszczególnych składników

  • przygotowanie bazy do sosów

  • sposób przechowywania i konserwowania


Część praktyczna :

Przygotowanie i gotowanie makaronów z :

  • Sosami z mięsem

  • Sosami z rybą

  • Sosami warzywnymi

  • Sosem pomidorowym

  • Białym sosem


Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują  sosy, zapoznają się z produktami z katalogu Mille Sapori Plus IF&B i ich zastosowanie, poznają różne  sposoby podania oraz  sposoby przechowywania produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW