ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
20.12.2022

Dania Mięsne

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Program kursu

Część merytoryczna:

Szczególną uwagę zwrócimy  na sposób wyboru mięsa w zależności od jego rodzaju by stopniowo zgłębić poszczególne zagadnienia:

  • Zapoznanie się z produktami z katalogu oferty Mille Sapori Plus IF&B.

  • Różne typologie mięsa( wołowina, wieprzowina, jagnięcina)

  • Różne techniki krojenia i trybowania

  • Technika oczyszczania mięsa

  • Sposób i technika przechowywania mięsa

  • Różne techniki gotowania mięsa

    • Zapiekane w piecu

    • Grillowane

    • Smażone

    • Duszone

    • Podawane na surowo



  • Techniki przetwarzania mięsa

    • Sosy mięsne

    • Food cost dania




Część praktyczna :
Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują:

  • przystawkę

  • pierwsze danie/ ragù

  • drugie danie


Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań  mięsnych wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori Plus  IF&B i ich zastosowanie, zapoznają się ze sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu przetworzonego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW