ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
14.12.2022

Włoskie zupy

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Program kursu

Część merytoryczna:

Szczególną uwagę zwrócimy  na sposób wyboru ryb i owoców morza  w zależności od ich rodzaju by stopniowo zgłębić poszczególne zagadnienia:



    • Zapoznanie się z produktami z katalogu ofert Mille Sapori Plus IF&B*

    • Różne typologie ryb ( mrożone i świeże, skorupiaki, owoce morza)

    • Rozpoznanie świeżości i jakości

    • Technika oczyszczania : filetowanie. luzowanie

    • Sposób i technika przechowywania ryb i owoców morza

    • Różne techniki gotowania

      • Zapiekane w piecu pod solą

      • Z sosami i warzywami

      • Grillowane

      • Smażone

      • Podawane na surowo



    • Techniki przetwarzania ryb i owoców morza

      • Wywary rybne

      • Sosy rybne

      • Food cost dania






Część praktyczna :

Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują  ,





      • przystawkę

      • pierwsze danie

      • drugie danie






Uczestnicy zapoznają się z produktami do przygotowania  dań rybnych i z owoców morza  wykorzystają różnorodność produktów z oferty Mille Sapori IF&B  i ich zastosowanie, zapoznają się ze  sposobem podania  oraz  przechowywanie produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW