ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
21.10.2024

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


23.10.2024

Risotto jesienno zimowe

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Prostota – to jedna z głównych cech tradycjonalnej włoskiej kuchni!

Do przygotowania dania używa się tylko wysokiej jakości produktów i nie więcej niż kilku składników, zwracając uwagę na jakość dania, a nie na jego złożoność w przygotowaniu! We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zgłębicie różnorodność makaronów, ich typ i kształt, poznacie klasyczne i regionalne sposoby przyrządzania mięsa, ryb i owoców morza oraz odpowiedni ich wybór, by w jak najlepszy sposób wydobyć smak proponowanego dania, zwracając szczególną uwagę na food cost w procesie przygotowania.
Podczas warsztatów, nasi uczestnicy mali i duzi, własnoręcznie przygotują dania włoskie.

Nauczymy ich techniki do tworzenia małych arcydzieł na talerzu, którymi będą mogli zaskakiwać swoich bliskich i przyjaciół. Zdradzimy triki wielkich szefów kuchni i przedstawimy włoską tradycję kulinarną! Pod koniec kursu odbędzie się wspólna degustacja tego co każdy uczestnik samodzielnie przygotował.

Uwagi: nie musisz się o nic martwić, zapewnimy Ci wszystko czego potrzebujesz: fartuch, materiały dydaktyczne i dyplom z odbytego kursu.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW