ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
06.02.2023

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


09.02.2023

Pasta all'italiana

Kurs dla profesjonalistów


10.02.2023

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


13.02.2023

Suppli' i Arancini

Kurs dla pasjonatów


14.02.2023

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów


15.02.2023

Makarony z owocami morza

Kurs dla profesjonalistów


16.02.2023

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


17.02.2023

Pizza okrągła

Kurs dla pasjonatów


21.02.2023

Risotto

Kurs dla pasjonatów


21.02.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


22.02.2023

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


23.02.2023

Ryby z pieca

Kurs dla profesjonalistów


27.02.2023

Pasta all'italiana

Kurs dla pasjonatów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Prostota – to jedna z głównych cech tradycjonalnej włoskiej kuchni!

Do przygotowania dania używa się tylko wysokiej jakości produktów i nie więcej niż kilku składników, zwracając uwagę na jakość dania, a nie na jego złożoność w przygotowaniu! We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zgłębicie różnorodność makaronów, ich typ i kształt, poznacie klasyczne i regionalne sposoby przyrządzania mięsa, ryb i owoców morza oraz odpowiedni ich wybór, by w jak najlepszy sposób wydobyć smak proponowanego dania, zwracając szczególną uwagę na food cost w procesie przygotowania.
Podczas warsztatów, nasi uczestnicy mali i duzi, własnoręcznie przygotują dania włoskie.

Nauczymy ich techniki do tworzenia małych arcydzieł na talerzu, którymi będą mogli zaskakiwać swoich bliskich i przyjaciół. Zdradzimy triki wielkich szefów kuchni i przedstawimy włoską tradycję kulinarną! Pod koniec kursu odbędzie się wspólna degustacja tego co każdy uczestnik samodzielnie przygotował.

Uwagi: nie musisz się o nic martwić, zapewnimy Ci wszystko czego potrzebujesz: fartuch, materiały dydaktyczne i dyplom z odbytego kursu.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW