ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
06.09.2022

Owoce morza z pieca

Kurs dla pasjonatów


06.09.2022

Ryby i owoce morza z pieca

Kurs dla profesjonalistów


07.09.2022

Pizza z mąki Manitoba

Kurs dla profesjonalistów


08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

Kurs dla profesjonalistów


08.09.2022

Ośmiornica

Kurs dla pasjonatów


09.09.2022

Makarony z owocami morza

Kurs dla profesjonalistów


14.09.2022

Jesienne makarony

Kurs dla profesjonalistów


14.09.2022

Klasyka makaronów

Kurs dla pasjonatów


15.09.2022

Halibut od A do Z

Kurs dla profesjonalistów


15.09.2022

Włoskie dolci

Kurs dla pasjonatów


16.09.2022

Włoskie desery

Kurs dla profesjonalistów


21.09.2022

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


21.09.2022

Risotto

Kurs dla pasjonatów


22.09.2022

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


22.09.2022

Pizza

Kurs dla pasjonatów


23.09.2022

Jesienne smaki

Kurs dla profesjonalistów


28.09.2022

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


29.09.2022

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


30.09.2022

Antipasti na ciepło

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Prostota – to jedna z głównych cech tradycjonalnej włoskiej kuchni!

Do przygotowania dania używa się tylko wysokiej jakości produktów i nie więcej niż kilku składników, zwracając uwagę na jakość dania, a nie na jego złożoność w przygotowaniu! We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zgłębicie różnorodność makaronów, ich typ i kształt, poznacie klasyczne i regionalne sposoby przyrządzania mięsa, ryb i owoców morza oraz odpowiedni ich wybór, by w jak najlepszy sposób wydobyć smak proponowanego dania, zwracając szczególną uwagę na food cost w procesie przygotowania.
Podczas warsztatów, nasi uczestnicy mali i duzi, własnoręcznie przygotują dania włoskie.

Nauczymy ich techniki do tworzenia małych arcydzieł na talerzu, którymi będą mogli zaskakiwać swoich bliskich i przyjaciół. Zdradzimy triki wielkich szefów kuchni i przedstawimy włoską tradycję kulinarną! Pod koniec kursu odbędzie się wspólna degustacja tego co każdy uczestnik samodzielnie przygotował.

Uwagi: nie musisz się o nic martwić, zapewnimy Ci wszystko czego potrzebujesz: fartuch, materiały dydaktyczne i dyplom z odbytego kursu.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW