ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
05.07.2024

Lasagne

Kurs dla profesjonalistów


17.07.2024

Desery

Kurs dla profesjonalistów


18.07.2024

Risotto z Ryżu Acquarello

Kurs dla profesjonalistów


19.07.2024

Letnie makarony

Kurs dla profesjonalistów


22.07.2024

Pizza Rzymska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


23.07.2024

Pizza Współczesna

Kurs dla profesjonalistów


24.07.2024

Włoskie makarony od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


25.07.2024

Owoce Morza i Ryby

Kurs dla profesjonalistów


29.07.2024

Pizza alla pala

Kurs dla profesjonalistów


30.07.2024

Letnie przystawki

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Prostota – to jedna z głównych cech tradycjonalnej włoskiej kuchni!

Do przygotowania dania używa się tylko wysokiej jakości produktów i nie więcej niż kilku składników, zwracając uwagę na jakość dania, a nie na jego złożoność w przygotowaniu! We Włoskiej Akademii Szefów Kuchni zgłębicie różnorodność makaronów, ich typ i kształt, poznacie klasyczne i regionalne sposoby przyrządzania mięsa, ryb i owoców morza oraz odpowiedni ich wybór, by w jak najlepszy sposób wydobyć smak proponowanego dania, zwracając szczególną uwagę na food cost w procesie przygotowania.
Podczas warsztatów, nasi uczestnicy mali i duzi, własnoręcznie przygotują dania włoskie.

Nauczymy ich techniki do tworzenia małych arcydzieł na talerzu, którymi będą mogli zaskakiwać swoich bliskich i przyjaciół. Zdradzimy triki wielkich szefów kuchni i przedstawimy włoską tradycję kulinarną! Pod koniec kursu odbędzie się wspólna degustacja tego co każdy uczestnik samodzielnie przygotował.

Uwagi: nie musisz się o nic martwić, zapewnimy Ci wszystko czego potrzebujesz: fartuch, materiały dydaktyczne i dyplom z odbytego kursu.

ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW