ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
Acquerello z vongole, cozze i Pecorino Romano

Acquerello z vongole, cozze i Pecorino Romano

Składniki na porcję:

Nasze składniki

  • 100 g ryżu Acquerello
  • 100 g vongole i cozze
  • 10 g Pecorino Romano
  • 10 ml oliwy z oliwek extra vergine
  • 40 g pomidorków koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml białego wina
  • 470 ml bulionu warzywnego lub rybnego

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Przygotowanie:
  1. Gotuj ryż w bulionie.
  2. Na patelni podsmaż czosnek na oliwie, dodaj vongole i cozze, podlej winem i gotuj, aż alkohol wyparuje.
  3. Dodaj pomidorki i część muszli do ryżu na ostatnią minutę gotowania.
  4. Podawaj danie udekorowane muszlami, natką pietruszki i płatkami Pecorino Romano.
JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

Kurs dla profesjonalistów

cena

300PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

Kurs dla profesjonalistów

cena

300PLN


03.12.2021

Świąteczno-sylwestrowe przystawki z owoców morza

Kurs dla pasjonatów

cena

190PLN


07.12.2021

Świateczne propozycje pierwszych dań

Kurs dla pasjonatów

cena

190PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW