ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII
22.09.2021

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

Kurs dla profesjonalistów


03.12.2021

Świąteczno-sylwestrowe przystawki z owoców morza

Kurs dla pasjonatów


07.12.2021

Świateczne propozycje pierwszych dań

Kurs dla pasjonatów


20.12.2021

Gnocchi i Chicche ziemniaczane

Kurs dla profesjonalistów


13.01.2022

Carpaccio i sałatki z ryb

Kurs dla profesjonalistów


18.01.2022

Kalmary i łosoś

Kurs dla pasjonatów


19.01.2022

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


20.01.2022

Risotto- magiczny smak

Kurs dla pasjonatów


25.01.2022

Morskie bogactwo

Kurs dla pasjonatów


07.02.2022

Włoskie desery dla dzieci

Kurs dla dzieci


09.02.2022

Pizza okrągła dla dzieci

Kurs dla dzieci


22.02.2022

Przystawki po włosku

Kurs dla profesjonalistów


17.03.2022

Przystawki z owoców morza

Kurs dla profesjonalistów


18.03.2022

Dania z grillowanych ryb

Kurs dla profesjonalistów


29.03.2022

Makarony zapiekane

Kurs dla pasjonatów


29.03.2022

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


30.03.2022

Steki z grilla

Kurs dla profesjonalistów


13.04.2022

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


14.04.2022

Pesto

Kurs dla pasjonatów


14.04.2022

Grillowane i zapiekane owoce morza

Kurs dla profesjonalistów


20.04.2022

Sałatki i krem z owoców morza

Kurs dla profesjonalistów


21.04.2022

Klasyka kuchni włoskiej

Kurs dla profesjonalistów


25.04.2022

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


10.05.2022

Krewetki i langustynki od podstaw

Kurs dla pasjonatów


19.05.2022

Street Food all'Italiana

Kurs dla profesjonalistów


26.05.2022

Finger Food w stylu włoskim

Kurs dla profesjonalistów


26.05.2022

Dzień mamy - dzieci

Kurs dla dzieci


27.05.2022

Dzień mamy - dorośli

Kurs dla pasjonatów


31.05.2022

Mule

Kurs dla pasjonatów


07.06.2022

Morskie Antipasti

Kurs dla profesjonalistów


08.06.2022

Klasyka kuchni włoskiej

Kurs dla pasjonatów


14.06.2022

Letnie makarony

Kurs dla pasjonatów


21.06.2022

Owoce Morza i Ryby

Kurs dla pasjonatów


22.06.2022

Letnie makarony

Kurs dla profesjonalistów


07.07.2022

Carpaccio z ryb

Kurs dla profesjonalistów


11.07.2022

Desery

Kurs dla profesjonalistów


14.07.2022

Makarony na zimno

Kurs dla profesjonalistów


06.09.2022

Owoce morza z pieca

Kurs dla pasjonatów


06.09.2022

Ryby i owoce morza z pieca

Kurs dla profesjonalistów


08.09.2022

Ośmiornica

Kurs dla pasjonatów


08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

Kurs dla profesjonalistów


15.09.2022

Włoskie desery

Kurs dla pasjonatów


16.09.2022

Włoskie desery

Kurs dla profesjonalistów


19.09.2022

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


22.09.2022

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


23.09.2022

Jesienne smaki

Kurs dla profesjonalistów


29.09.2022

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


30.09.2022

Antipasti na ciepło

Kurs dla profesjonalistów


07.10.2022

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


11.10.2022

Ryby

Kurs dla profesjonalistów


11.10.2022

Przystawki na ciepło

Kurs dla pasjonatów


13.10.2022

Morszczuk

Kurs dla profesjonalistów


14.10.2022

Żabnica

Kurs dla profesjonalistów


18.10.2022

Owoce Morza

Kurs dla profesjonalistów


19.10.2022

Pizza

Kurs dla pasjonatów


19.10.2022

Pizza Gourmet

Kurs dla profesjonalistów


20.10.2022

Włoskie desery

Kurs dla profesjonalistów


21.10.2022

Klasyka makaronów

Kurs dla profesjonalistów


26.10.2022

Dania z pieca

Kurs dla profesjonalistów


27.10.2022

Jagnięcina od A do Z

Kurs dla profesjonalistów


16.11.2022

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla pasjonatów


16.11.2022

Gnocchi

Kurs dla profesjonalistów


17.11.2022

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


17.11.2022

Pizza

Kurs dla pasjonatów


18.11.2022

Trufle od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


23.11.2022

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów


23.11.2022

Trufle od podstaw

Kurs dla pasjonatów


24.11.2022

Zimowe makarony

Kurs dla profesjonalistów


24.11.2022

Makarony z rybami

Kurs dla pasjonatów


25.11.2022

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


28.11.2022

Makarony z rybami

Kurs dla profesjonalistów


29.11.2022

Makarony z owocami morza

Kurs dla profesjonalistów


30.11.2022

Świąteczne menu na wynos

Kurs dla profesjonalistów


01.12.2022

Antipasti di Natale/Świąteczne przystawki

Kurs dla profesjonalistów


13.12.2022

Makarony Świąteczne

Kurs dla profesjonalistów


14.12.2022

Włoskie zupy

Kurs dla profesjonalistów


15.12.2022

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


20.12.2022

Dania Mięsne

Kurs dla profesjonalistów


20.12.2022

Dania rybne

Kurs dla profesjonalistów


12.01.2023

Dania wegetariańskie

Kurs dla profesjonalistów


12.01.2023

Ryby

Kurs dla pasjonatów


16.01.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


17.01.2023

Ryby

Kurs dla profesjonalistów


17.01.2023

Pizza

Kurs dla pasjonatów


18.01.2023

Pasta in bianco / Makarony bez sosu pomidorowego

Kurs dla profesjonalistów


19.01.2023

Owoce Morza i Ryby

Kurs dla profesjonalistów


23.01.2023

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


24.01.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


24.01.2023

Dania wegetariańskie

Kurs dla pasjonatów


25.01.2023

Dania makaronowe

Kurs dla profesjonalistów


26.01.2023

Dania z pieca

Kurs dla profesjonalistów


26.01.2023

Makarony z rybami

Kurs dla pasjonatów


06.02.2023

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


09.02.2023

Pasta all'italiana

Kurs dla profesjonalistów


14.02.2023

Ravioli ręcznie robione

Kurs dla profesjonalistów


15.02.2023

Makarony z owocami morza

Kurs dla profesjonalistów


17.02.2023

Pizza okrągła

Kurs dla pasjonatów


21.02.2023

Risotto

Kurs dla pasjonatów


21.02.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


22.02.2023

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


27.02.2023

Pasta all'italiana

Kurs dla pasjonatów


06.03.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


06.03.2023

Pizza

Kurs dla pasjonatów


13.03.2023

Włoskie desery

Kurs dla pasjonatów


21.03.2023

Tatary i carpaccio z ryb

Kurs dla profesjonalistów


21.03.2023

Tatary i carpaccio z ryb

Kurs dla pasjonatów


18.04.2023

Kuchnia sycylijska

Kurs dla profesjonalistów


19.04.2023

Włoski street food

Kurs dla profesjonalistów


20.04.2023

Ryby i owoce morza z grilla

Kurs dla profesjonalistów


21.04.2023

Dania kuchni rzymskiej

Kurs dla profesjonalistów


24.04.2023

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


26.04.2023

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


26.04.2023

Pizza Rzymska

Kurs dla profesjonalistów


27.04.2023

Filetto wołowe

Kurs dla profesjonalistów


11.05.2023

Desery

Kurs dla profesjonalistów


29.05.2023

Włoski street food

Kurs dla profesjonalistów


30.05.2023

Owoce Morza i Ryby

Kurs dla profesjonalistów


31.05.2023

Jagnięcina i arrosticini - kurs na zamówienie

Kurs dla profesjonalistów


15.06.2023

Mątwa od A do Z

Kurs dla profesjonalistów


19.06.2023

Makarony z ricottą

Kurs dla profesjonalistów


21.06.2023

Ośmiornica od A do Z

Kurs dla profesjonalistów


22.06.2023

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


29.06.2023

Pesto

Kurs dla profesjonalistów


12.07.2023

Dania z ośmiornicy

Kurs dla profesjonalistów


17.08.2023

Pasta e frutti di mare

Kurs dla profesjonalistów


25.08.2023

Włoskie makarony

Kurs dla profesjonalistów


28.08.2023

Pizza Rzymska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


08.09.2023

Ryby z pieca

Kurs dla profesjonalistów


10.10.2023

Jesienne propozycje makaronów

Kurs dla profesjonalistów


11.10.2023

Jesienne przystawki

Kurs dla profesjonalistów


13.10.2023

Dynia w kuchni włoskiej

Kurs dla profesjonalistów


16.10.2023

Pizza Rzymska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


18.10.2023

Suppli' i Arancini

Kurs dla profesjonalistów


19.10.2023

Mięso

Kurs dla profesjonalistów


23.10.2023

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


09.01.2024

Włoskie sałatki

Kurs dla profesjonalistów


22.01.2024

Makarony z owocami morza

Kurs dla profesjonalistów


25.01.2024

Dorada od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


29.01.2024

Pizza Rzymska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


30.01.2024

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


09.02.2024

Risotto

Kurs dla profesjonalistów


15.02.2024

Wiosenne przystawki

Kurs dla profesjonalistów


22.02.2024

Wiosenne desery

Kurs dla profesjonalistów


07.03.2024

Mięso w kuchni włoskiej

Kurs dla profesjonalistów


08.03.2024

Dzień Kobiet

Kurs dla profesjonalistów


19.03.2024

Pizza Rzymska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


20.03.2024

Pizza al Taglio

Kurs dla profesjonalistów


21.03.2024

Wielkanoc po włosku

Kurs dla profesjonalistów


26.03.2024

Wiosenne sałatki makaronowe

Kurs dla profesjonalistów


27.03.2024

Makarony zapiekane

Kurs dla profesjonalistów


28.03.2024

Kuchnia włoska od podstaw

Kurs dla profesjonalistów


kolejne terminy pojawią się niebawem

Program kursu

Część merytoryczna :

  • rozpoznanie makaronów według różnych rodzajów mąki

    • makaron świeży

    • makaron świeżo mrożony

    • makaron suchy



  • rozpoznanie różnych formatów makaronów

    • makaron krótki

    • makaron długi

    • makaron nadziewany

    • lasagne

    • gnocchi



  • obróbka cieplna makaronów

    • gotowanie

    • zapiekanie



  • zapoznanie się z produktami z katalogu oferty Mille Sapori Plus IF&B.

  • sposób łączenia poszczególnych składników

  • przygotowanie bazy do sosów

  • sposób przechowywania i konserwowania


Część praktyczna :

Przygotowanie i gotowanie makaronów z :

  • Sosami z mięsem

  • Sosami z rybą

  • Sosami warzywnymi

  • Sosem pomidorowym

  • Białym sosem


Wszyscy uczestnicy szkolenia własnoręcznie przygotują  sosy, zapoznają się z produktami z katalogu Mille Sapori Plus IF&B i ich zastosowanie, poznają różne  sposoby podania oraz  sposoby przechowywania produktu końcowego.

Każdy uczestnik kursu we Włoskiej Akademii Szefów Kuchni będzie pracował na oddzielnym stanowisku w pełni wyposażonym profesjonalnym sprzętem, oraz  będzie miał do dyspozycji w przygotowaniu potraw wszystkie dostępne produkty z katalogu Mille Sapori Plus IF&B
ZAPISZ SIE NA NASZ

NEWSLETTER

KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW