Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Do wysokiego pojemnika dodajemy ząbek czosnku, olej z suszonych pomidorów, pomidory suszone (zostawiamy jeden kawałeczek na boku), wodę gazowaną, ser Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano oraz orzechy włoskie. Miksujemy wszystkie składniki razem do uzyskania kremowej konsystencji.
Gotujemy wodę na makaron pamiętając by ją posolić. Ugotowany makaron al dente przesypujemy do naszego pesto, jeśli jest zbyt gesty dodajmy do niego odrobinę wody ze wcześniej ugotowanego makaronu. Mieszamy dokładnie i delikatnie nasz makaron i układamy na talerzu przyozdabiając suszonym pomidorem pokrojonym w cieniutkie paski i kilkoma listkami świeżej bazylii. Na wierzch posypujemy płatkami Pecorino Romano i GOTOWE!
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!