ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Gnocchi z 4 serami

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 180g Gnocchi Mamma Tina
  • 20g sera Parmigiano Reggiano
  • 20g Gorgonzola
  • 20g Pecorino Romano DOP
  • 20g Scamorza
  • 20 ml śmietana 18%

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Gnocchi ziemniaczne 1kg Mamma Tina
Ser Parmigiano reggiano (parmezan) ok.1kg Colla
Ser pleśniowy Gorgonzola ERBORINATO ok. 1,5 kg
Ser Pecorino Romano ok. 2,5kg
Ser wędzony scamorza 250g Gioiella
Śmietanka kuchenna 18% 1 L MLEKOVITA
PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę na gnocchi pamiętając o jej posoleniu .
Rozgrzewamy patelnie wlewamy śmietanę i delikatnie podgrzewamy, kolejno rozpuszczamy scamorze, gorgonozole, dodajemy ser Pecorino Romano DOP oraz ser Parmigiano Reggiano DOP i mieszamy dokładnie wszystkie sery, tak by perfekcyjnie się ze sobą połączyły. Ściągamy z ognia.

Do gotującej się wody wsypujemy gnocchi Mamma Tina i gotujemy przez 2 -3 minuty. Odcedzamy i przesypujemy na patelnię do naszych serów, jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy chochelkę wody z ugotowanych gnocchi. Włączamy płomień pod patelnią i mieszając delikatnie łączymy wszystkie składniki.

Układamy na talerz, polewamy powstałym sosem  i posypujemy świeżo startym Parmigiano Reggiano DOP.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW