Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Wstawiamy wodę na gnocchi pamiętając o jej posoleniu .
Rozgrzewamy patelnie wlewamy śmietanę i delikatnie podgrzewamy, kolejno rozpuszczamy scamorze, gorgonozole, dodajemy ser Pecorino Romano DOP oraz ser Parmigiano Reggiano DOP i mieszamy dokładnie wszystkie sery, tak by perfekcyjnie się ze sobą połączyły. Ściągamy z ognia.
Do gotującej się wody wsypujemy gnocchi Mamma Tina i gotujemy przez 2 -3 minuty. Odcedzamy i przesypujemy na patelnię do naszych serów, jeśli sos będzie zbyt gęsty dodajemy chochelkę wody z ugotowanych gnocchi. Włączamy płomień pod patelnią i mieszając delikatnie łączymy wszystkie składniki.
Układamy na talerz, polewamy powstałym sosem i posypujemy świeżo startym Parmigiano Reggiano DOP.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!