Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Rozgrzewamy garnek i wlewamy odrobinę oliwy z oliwek extravergine. Dodajemy poszatkowaną szarlotkę, a gdy się zarumieni dodajemy mięso wołowe. Podsmażamy delikatnie mieszając. Po kilku sekundach podlewamy winem, by podkreślić jeszcze bardziej smak naszego mięsa. Gdy wino odparuje dodajemy pomidory pelati, solimy do smaku.
Mieszamy delikatnie i zmniejszamy ogień. Gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu uzyskania gęstego sosu z kropelkami oliwy na wierzchu, oznacza to że nasz sos ragù jest już gotowy!
Do gotującej się słonej wody wrzucamy gnocchi Mamma Tina. Po ok. 3 minutach, przekładamy je do naszego sosu ragù i na małym ogniu podgotowujemy delikatnie, tak aby ten pięknie pachnący gęsty sos perfekcyjnie wymieszał się z naszymi gnocchi!
Przekładamy na talerz, polewamy sosem z ragù i posypujemy obficie świeżo startym serem Parmigiano Reggiano DOP. Przyozdabiamy listkami świeżej bazylii.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!