ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Paccheri all’Amatriciana

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 90g Paccheri Mamma Tina
  • 40g Guanciale z pieprzem
  • 20g świeżo tartego Pecorino Romano
  • 5ml Oliwy z oliwek extravergine
  • 80 ml gotowego sosu pomidorowego Divella

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Paccheri Mamma Tina świeżo mrożony makaron
Guanciale con pepe ok. 1,5 kg Alimentari
Ser Pecorino Romano ok. 2,5kg
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 0,5 litr
Przecier pomidorowy Divella
PRZYGOTOWANIE:

Kroimy guanciale na długie, cienkie paski, rozgrzewamy patelnię, dodajemy kilka kropel oliwy i wrzucamy guanciale. Podsmażamy je tak, aby uzyskać efekt chrupkich skwarek pilnując, by się nie przypaliły.
Kiedy będą już gotowe niewielką ilość odkładamy na bok do naczynia, a resztę pozostawiamy na patelni.

NIE ODLEWAMY WYTOPIONEGO Z NICH TŁUSZCZU! JEST W NIM ZAWARTE CAŁE BOGACTWO SMAKU GUANCIALE!

Do guanciale dodajemy wcześniej przygotowany już sos pomidorowy i gotujemy przez ok.5 min, by sos się dobrze wymieszał.
W międzyczasie wrzucamy nasze Paccheri do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez 2-3 minuty. Kiedy już się ugotuje wrzucamy na patelnię wraz z sosem i mieszamy z guanciale podgotowując na małym ogniu. Mieszamy dokładnie, by składniki się dobrze połączyły.

Układamy na talerzu porcję makaronu, a na wierzch układamy wcześniej odłożone guanciale i posypujemy obficie świeżo startym Pecorino Romano.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW