ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Paccheri z krewetkami i oliwkami Riviera

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 100 g Paccheri Mamma Tina
  • 3-4 krewetki
  • 25 g oliwek Riviera
  • 1 papryczka
  • 5 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 g Natki pietruszki

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Paccheri Mamma Tina świeżo mrożony makaron
Krewetki Black Tiger HOSO 16/20
Oliwki Riviera drylowane Delizia 2000
Mini pikantna papryka Italdroghe 150gr
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 0,5 litr
Czosnek
Natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE:

 Oczyszczamy krewetki z głowy i pancerza zostawiając ogon i usuwamy jelito z zewnętrznej części krewetki.

Krewetki przekrajamy wzdłuż aż do ogona.

Obieramy czosnek zgniatając go delikatnie. Pomidorki koktajlowe kroimy na cztery części.

Na patelnie wlewamy dorobinę oleju z oliwek Rivira będzie on doskonałym nośnikiem smaku, dodajemy czosnek i  peperoncino ( możemy je zostawić w całości lub rozgnieść) podsmażamy uważając by  czosnek się nie przypalił. Wstawiamy wodę na makaron, pamietając o jej posoleniu.

Kolejno na patelnie dodajemy krewetki, przykrywamy i po kilku sekundach podlewamy białym winem.

Kiedy alkohol wyparuje dodajemy oliwki Riviera i pokrojone pomidorki koktajlowe. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie ale z delikatnością. Ugotowane Paccheri przesypujemy na patelnie i podlewamy delikatnie odrobiną wody z makaronu, mieszamy i ściągamy z ognia.

Przekładamy na talerz polewamy powstałym sosem przyozdabiamy krewetkami i posiekaną natką pietruszki, skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extravergine.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW