Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Oczyszczamy krewetki z głowy i pancerza zostawiając ogon i usuwamy jelito z zewnętrznej części krewetki.
Krewetki przekrajamy wzdłuż aż do ogona.
Obieramy czosnek zgniatając go delikatnie. Pomidorki koktajlowe kroimy na cztery części.
Na patelnie wlewamy dorobinę oleju z oliwek Rivira będzie on doskonałym nośnikiem smaku, dodajemy czosnek i peperoncino ( możemy je zostawić w całości lub rozgnieść) podsmażamy uważając by czosnek się nie przypalił. Wstawiamy wodę na makaron, pamietając o jej posoleniu.
Kolejno na patelnie dodajemy krewetki, przykrywamy i po kilku sekundach podlewamy białym winem.
Kiedy alkohol wyparuje dodajemy oliwki Riviera i pokrojone pomidorki koktajlowe. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie ale z delikatnością. Ugotowane Paccheri przesypujemy na patelnie i podlewamy delikatnie odrobiną wody z makaronu, mieszamy i ściągamy z ognia.
Przekładamy na talerz polewamy powstałym sosem przyozdabiamy krewetkami i posiekaną natką pietruszki, skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extravergine.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!