Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
W blenderze miksujemy listki zielonej bazylii z czosnkiem, oliwą z oliwek Extra Vergine i orzeszkami pinii. Kolejno dodajemy ser Pecorino Romano i zimną wodę gazowaną kontynuujemy miksowanie wszystkich składników. Jeśli powstałe pesto będzie zbyt gęste możemy dodać oliwy z oliwek extravergine.
Gotujemy wodę na makaron pamiętając o jej posoleniu.
Wędzonego łososia kroimy w podłużne paski.
Ugotowany makaron al dente przelewamy zimną wodą i przesypujemy do pojemnika do którego dodajemy pesto al basilico i pokrojonego łososia część łososia zostawmy do dekoracji talerza. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki razem, dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek Extra Vergine i doprawiamy.
Układamy na talerz i dekorujemy wędzonym łososiem, pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami oraz pesto al basilico.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!