ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Ravioli z Ricottą i szpinakiem

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 125g Ravioli z Ricottą i szpinakiem Bertagni
  • 80g pomidorów Pelati
  • 10ml oliwy z oliwek extravergine
  • 10g Grana Padano DOP
  • 1 szalotka
  • szczypta soli

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Ravioli z Ricottą i szpinakiem
Pomidory pelati bez skóry w soku pomidorowym Divella 400g
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 0,5 litr
Grana Padano DOP
Szalotka
Sól morska drobna 1KG
PRZYGOTOWANIE:

Szatkujemy cebulę, rozgrzewamy rondelek  i wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek extravergine. Dodajemy cebulę i delikatnie podsmażamy, po czym zalewamy pomidorami pelati skąpanymi w soku pomidorowym. Cały czas mieszamy. Solimy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu aż do momentu, gdy w sosie pojawią się tłuste oczka oliwy – oznacza to, że sos jest już gotowy!

Gdy sos jest już gotowy gotujemy nasz makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Następnie przekładamy go na minutę do sosu pomidorowego. Gdy składniki się połączą przekładamy danie na talerz, ozdabiamy listkami bazylii i świeżo tartym Grana Padano DOP.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

cena

400PLN


13.12.2022

Makarony Świąteczne

cena

400PLN


14.12.2022

Włoskie zupy

cena

400PLN


29.11.2022

Makarony z owocami morza

cena

400PLN


28.11.2022

Makarony z rybami

cena

400PLN


20.12.2022

Dania rybne

cena

400PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW