Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Szatkujemy cebulę, rozgrzewamy rondelek i wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek extravergine. Dodajemy cebulę i delikatnie podsmażamy, po czym zalewamy pomidorami pelati skąpanymi w soku pomidorowym. Cały czas mieszamy. Solimy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu aż do momentu, gdy w sosie pojawią się tłuste oczka oliwy – oznacza to, że sos jest już gotowy!
Gdy sos jest już gotowy gotujemy nasz makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Następnie przekładamy go na minutę do sosu pomidorowego. Gdy składniki się połączą przekładamy danie na talerz, ozdabiamy listkami bazylii i świeżo tartym Grana Padano DOP.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!