ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Ravioli z Ricottą i szpinakiem

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 125g Ravioli z Ricottą i szpinakiem Bertagni
  • 80g pomidorów Pelati
  • 10ml oliwy z oliwek extravergine
  • 10g Grana Padano DOP
  • 1 szalotka
  • szczypta soli

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Ravioli z Ricottą i szpinakiem
Pomidory pelati bez skóry w soku pomidorowym Divella 400g
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 0,5 litr
Grana Padano DOP
Szalotka
Sól morska drobna 1KG
PRZYGOTOWANIE:

Szatkujemy cebulę, rozgrzewamy rondelek  i wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek extravergine. Dodajemy cebulę i delikatnie podsmażamy, po czym zalewamy pomidorami pelati skąpanymi w soku pomidorowym. Cały czas mieszamy. Solimy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu aż do momentu, gdy w sosie pojawią się tłuste oczka oliwy – oznacza to, że sos jest już gotowy!

Gdy sos jest już gotowy gotujemy nasz makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Następnie przekładamy go na minutę do sosu pomidorowego. Gdy składniki się połączą przekładamy danie na talerz, ozdabiamy listkami bazylii i świeżo tartym Grana Padano DOP.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW