ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Rigatoni alla Gricia

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 80g Rigatoni
  • 40g guanciale z pieprzem
  • 8 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 10g Pecorino Romano
  • Sól

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Rigatoni 1kg De Cecco
Guanciale con pepe ok. 1,5 kg Alimentari
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 1 litr
Ser Pecorino Romano ok. 2,5kg
Sól morska drobna 1KG
PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę na makaron, którą solimy. Makaron gotujemy al dente.

Kroimy w cienkie podłużne paski guanciale i rozgrzewamy dobrze patelnie. Wlewamy oliwę z oliwek extravergine, kolejno pocięte guanciale i podsmażamy dobrze ( do uzyskania formy polskich skwarków uważając by nie spalić gunaciale) i ściągamy patelnie  z ognia.

Ugotowany makaron przekładamy na patelnie do guanciale i energicznie mieszamy by makaron dobrze połączył się z tłuszczem powstałym z guanciale.

Układamy na talerz i posypujemy obficie świeżo startym Pecorino Romano DOP .

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w  zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

cena

400PLN


13.12.2022

Makarony Świąteczne

cena

400PLN


14.12.2022

Włoskie zupy

cena

400PLN


29.11.2022

Makarony z owocami morza

cena

400PLN


28.11.2022

Makarony z rybami

cena

400PLN


20.12.2022

Dania rybne

cena

400PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW