Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Wstawiamy wodę na makaron, którą solimy. Makaron gotujemy al dente.
Kroimy w cienkie podłużne paski guanciale i rozgrzewamy dobrze patelnie. Wlewamy oliwę z oliwek extravergine, kolejno pocięte guanciale i podsmażamy dobrze ( do uzyskania formy polskich skwarków uważając by nie spalić gunaciale) i ściągamy patelnie z ognia.
Ugotowany makaron przekładamy na patelnie do guanciale i energicznie mieszamy by makaron dobrze połączył się z tłuszczem powstałym z guanciale.
Układamy na talerz i posypujemy obficie świeżo startym Pecorino Romano DOP .
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!