ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Rigatoni alla Gricia

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 80g Rigatoni
  • 40g guanciale z pieprzem
  • 8 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 10g Pecorino Romano
  • Sól

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Rigatoni 1kg De Cecco
Guanciale con pepe ok. 1,5 kg Alimentari
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 1 litr
Ser Pecorino Romano ok. 2,5kg
Sól morska drobna 1KG
PRZYGOTOWANIE:

Wstawiamy wodę na makaron, którą solimy. Makaron gotujemy al dente.

Kroimy w cienkie podłużne paski guanciale i rozgrzewamy dobrze patelnie. Wlewamy oliwę z oliwek extravergine, kolejno pocięte guanciale i podsmażamy dobrze ( do uzyskania formy polskich skwarków uważając by nie spalić gunaciale) i ściągamy patelnie  z ognia.

Ugotowany makaron przekładamy na patelnie do guanciale i energicznie mieszamy by makaron dobrze połączył się z tłuszczem powstałym z guanciale.

Układamy na talerz i posypujemy obficie świeżo startym Pecorino Romano DOP .

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w  zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


03.12.2021

Świąteczno-sylwestrowe przystawki z owoców morza

cena

190PLN


07.12.2021

Świateczne propozycje pierwszych dań

cena

190PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW