ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Soutè z muli

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 300g mule ( cozze)
  • 5 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 2 zabki czosnku
  • 10 ml białego, wytrawnego wina

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Małże cozze (omułki chilijskie) 40/60 1kg
Oliwa z oliwek extra vergine 1l Farchioni
Czosnek
Wino białe
PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczamy mule z włókien wzdłuż skorupki i płuczemy je dokładnie w wodzie.

Rozgrzewamy patelnie lub garnek wlewamy oliwę z oliwek extravergine i dodajemy 2 ząbki czosnku uważając by go nie przypalić !  Wrzucamy cozze/mule  przykrywamy pokrywką. Po 2 minutach dolewamy białego wina i przykrywamy w celu podniesienia temperatury i otwarcia się wszystkich skorupek !

Kontrolujemy czy wszystkie skorupki się otworzyły, zamknięte cozze/ mule  usuwamy, gdyż nie nadają są do spożycia !

Układamy na talerz i danie gotowe!. Dekorujemy pietruszką.

Polecamy ułożyć je na bruschette, gdyż sos, który się z nich wydobył  jest mieszanką  morsko -winnego smaku co spowoduje, że bruschetta zmięknie, a danie stanie się smaczniejsze!

Soutè di cozze/ z muli można również podawać :

posypaną  pieprzem ( impepata  di cozze)

z płatkami sera Pecorino Romano DOP ( danie autorskie chefa Nestora Grojewskiego)

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


03.12.2021

Świąteczno-sylwestrowe przystawki z owoców morza

cena

190PLN


07.12.2021

Świateczne propozycje pierwszych dań

cena

190PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW