ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Soutè z muli

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 300g mule ( cozze)
  • 5 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 2 zabki czosnku
  • 10 ml białego, wytrawnego wina

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Małże cozze (omułki chilijskie) 40/60 1kg
Oliwa z oliwek extra vergine 1l Farchioni
Czosnek
Wino białe
PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczamy mule z włókien wzdłuż skorupki i płuczemy je dokładnie w wodzie.

Rozgrzewamy patelnie lub garnek wlewamy oliwę z oliwek extravergine i dodajemy 2 ząbki czosnku uważając by go nie przypalić !  Wrzucamy cozze/mule  przykrywamy pokrywką. Po 2 minutach dolewamy białego wina i przykrywamy w celu podniesienia temperatury i otwarcia się wszystkich skorupek !

Kontrolujemy czy wszystkie skorupki się otworzyły, zamknięte cozze/ mule  usuwamy, gdyż nie nadają są do spożycia !

Układamy na talerz i danie gotowe!. Dekorujemy pietruszką.

Polecamy ułożyć je na bruschette, gdyż sos, który się z nich wydobył  jest mieszanką  morsko -winnego smaku co spowoduje, że bruschetta zmięknie, a danie stanie się smaczniejsze!

Soutè di cozze/ z muli można również podawać :

posypaną  pieprzem ( impepata  di cozze)

z płatkami sera Pecorino Romano DOP ( danie autorskie chefa Nestora Grojewskiego)

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

cena

400PLN


13.12.2022

Makarony Świąteczne

cena

400PLN


14.12.2022

Włoskie zupy

cena

400PLN


29.11.2022

Makarony z owocami morza

cena

400PLN


28.11.2022

Makarony z rybami

cena

400PLN


20.12.2022

Dania rybne

cena

400PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW