Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Do blendera wrzucamy ząbek czosnku, orzeszki pinii, dodajemy oliwę z oliwek extravergine. Dodajemy listki świeżej bazylii i blendujemy przez chwileczkę. Następnie dodajemy ser Pecorino Romano DOP i Parmigiano Reggiano DOP , dodajemy wodę gazowana i jeszcze raz dokładnie blendujemy wszystkie składniki razem aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Gotujemy wodę na makaron, którą pamiętajmy posolić, wrzucamy makaron i gotujemy al dente. Kiedy będzie gotowy przesypujemy go do naszego pesto i delikatnie mieszamy.
Spaghetti układamy na talerz a dzięki widelcowi i chochelce nadamy im piękny kształt.
Polewamy pozostałym pestem i przyozdabiamy listkami świeżej bazylii i posypujemy świeżo startym Pecorino Romano DOP
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!