Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Kroimy pomidorki koktajlowe na cztery części, obieramy czosnek.
Na rozgrzaną patelnie, wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek extravergine i wrzucamy czosnek pamiętając, by go nie przypalić! Następnie dodajemy kilka filetów z Alici, lekko rozgniecionych.
Dodajemy pomidorki koktajlowe, cały czas mieszając na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy i solimy wodę na makaron, a gdy zacznie wrzeć, wrzucamy Tagliatelle Mamma Tina i gotujemy przez ok. 3 min.
Do naszych pomidorków z filetami z Alici dodajemy kilka filetów z tuńczyka i delikatnie mieszamy.
Gdy Tagliatelle Mamma Tina będą już gotowe, przesypujemy je na patelnie, podlewając lekko wodą, w której gotowaliśmy nasz makaron i delikatnie mieszając łączymy wszystkie składniki!
Za pomocą widelca i chochelki nakładamy nasze Tagliatelle al nero di seppia z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi na talerz. Tym sposobem uzyskamy wspaniale prezentujące się danie !
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!