ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Tagliatelle al nero di seppia z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 100g Tagliatelle al nero di seppia
  • 40g filetów z tuńczyka w oliwie
  • 3 fileciki z Alici
  • 5 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Tagliatelle al nero di seppia
Tuńczyk (filety) w oliwie z oliwek extra vergine PORTICELLO 190g
Fileciki anchois w oleju roślinnym PORTICELLO 80gr
Oliwa z oliwek extravergine
Czosnek
Sól morska drobna 1KG
PRZYGOTOWANIE:

Kroimy pomidorki koktajlowe na cztery części, obieramy czosnek.

Na rozgrzaną patelnie, wlewamy kilka kropel oliwy z oliwek extravergine i wrzucamy czosnek pamiętając, by go nie przypalić! Następnie dodajemy kilka filetów z Alici, lekko rozgniecionych.

Dodajemy pomidorki koktajlowe, cały czas mieszając na małym ogniu. W międzyczasie gotujemy  i solimy wodę na makaron, a gdy  zacznie wrzeć, wrzucamy Tagliatelle Mamma Tina i gotujemy przez ok. 3 min.

Do naszych pomidorków z filetami z Alici dodajemy kilka filetów z tuńczyka i delikatnie mieszamy.

Gdy Tagliatelle Mamma Tina będą już gotowe, przesypujemy je na patelnie, podlewając lekko wodą, w której gotowaliśmy  nasz makaron i delikatnie mieszając łączymy wszystkie składniki!

 Za pomocą widelca i chochelki nakładamy nasze Tagliatelle al nero di seppia  z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi  na talerz. Tym sposobem uzyskamy wspaniale prezentujące się danie !

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub w zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW