ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Wieżyczka z łososiem na Pane Carasau

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 1 płat Pane Carasau
  • 8 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 120 g Łososia
  • 1/8 jabłka
  • sól
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • 5 g orzeszków pistacjowcyh

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Pane Carasau – sardyński chlebek
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 1 litr
Łosoś
Jabłko
Sól morska drobna 1KG
Pomidory koktajlowe
Orzeszki pistacjowe
PRZYGOTOWANIE

 Filet z łososia oczyszczamy, pomidorki  koktajlowe i jabłko  szatkujemy na drobną kosteczkę. Oczyszczonego łososia również szatkujemy na drobną kosteczkę. Przekładamy do miseczki i doprawiamy oliwą z oliwek extravergine, sokiem z cytryny ( uważając na pestki) i doprawiamy solą. Mieszamy wszystkie składniki razem. Płat z Pane Carasau łamiemy na mniejsze kawałki.

Przed ułożeniem na talerz Pane Carasau połóżmy na talerz odrobinę tatara z łososia.

Kolejno kładziemy połamane Pane Carasau i układamy delikatnie naszego tatara i kontynując na przemian Pane Carasau z tatarem z łososia tworząc wieżyczkę.

Posypujemy pistacjami i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extravergine.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

22.09.2021

Risotto

cena

300PLN


27.09.2021

Mięso

cena

190PLN


01.10.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


25.10.2021

Trufle od podstaw

cena

300PLN


04.11.2021

Ravioli ręcznie robione

cena

300PLN


03.12.2021

Włoskie przystawki świąteczne

cena

300PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW