Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl
Filet z łososia oczyszczamy, pomidorki koktajlowe i jabłko szatkujemy na drobną kosteczkę. Oczyszczonego łososia również szatkujemy na drobną kosteczkę. Przekładamy do miseczki i doprawiamy oliwą z oliwek extravergine, sokiem z cytryny ( uważając na pestki) i doprawiamy solą. Mieszamy wszystkie składniki razem. Płat z Pane Carasau łamiemy na mniejsze kawałki.
Przed ułożeniem na talerz Pane Carasau połóżmy na talerz odrobinę tatara z łososia.
Kolejno kładziemy połamane Pane Carasau i układamy delikatnie naszego tatara i kontynując na przemian Pane Carasau z tatarem z łososia tworząc wieżyczkę.
Posypujemy pistacjami i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extravergine.
Spodobał ci się przepis i chciałbyś więcej tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz, wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!