ZAPRASZAMY NA KURSY GOTOWANIA

W NASZEJ AKADEMII

Wieżyczka z łososiem na Pane Carasau

Składniki na 1 porcje:

Nasze składniki

  • 1 płat Pane Carasau
  • 8 ml oliwy z oliwek extravergine
  • 120 g Łososia
  • 1/8 jabłka
  • sól
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • 5 g orzeszków pistacjowcyh

Wszystkie produkty dostępne na millesaporisklep.pl

Pane Carasau – sardyński chlebek
Oliwa extra vergine 100% włoska z kapslem Grezzona Biolevante 1 litr
Łosoś
Jabłko
Sól morska drobna 1KG
Pomidory koktajlowe
Orzeszki pistacjowe
PRZYGOTOWANIE

 Filet z łososia oczyszczamy, pomidorki  koktajlowe i jabłko  szatkujemy na drobną kosteczkę. Oczyszczonego łososia również szatkujemy na drobną kosteczkę. Przekładamy do miseczki i doprawiamy oliwą z oliwek extravergine, sokiem z cytryny ( uważając na pestki) i doprawiamy solą. Mieszamy wszystkie składniki razem. Płat z Pane Carasau łamiemy na mniejsze kawałki.

Przed ułożeniem na talerz Pane Carasau połóżmy na talerz odrobinę tatara z łososia.

Kolejno kładziemy połamane Pane Carasau i układamy delikatnie naszego tatara i kontynując na przemian Pane Carasau z tatarem z łososia tworząc wieżyczkę.

Posypujemy pistacjami i skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek extravergine.

JEŚLI ZAINTERESOWAŁ CIĘ NASZ PRZEPIS I CHCESZ BYĆ PROFESJONALISTĄ JAK NASZ CHEF NESTOR GROJEWSKI DOŁĄCZ DO NASZEGO KURSU!

KONIECZNIE SPRAWDŹ

Spodobał ci się przepis i chciałbyś  więcej  tradycjonalnej włoskiej kuchni w Twojej restauracji lub zaciszu domowym!? Sprawdź nasz kalendarz,  wybierz dzień i kurs a resztę pozostaw naszym umiejętnościom!

SPRAWDŹ NASZ

KALENDARZ KURSÓW

08.09.2022

Nadziewane Makarony BERTAGNI

cena

400PLN


13.12.2022

Makarony Świąteczne

cena

400PLN


14.12.2022

Włoskie zupy

cena

400PLN


29.11.2022

Makarony z owocami morza

cena

400PLN


28.11.2022

Makarony z rybami

cena

400PLN


20.12.2022

Dania rybne

cena

400PLN


KONIECZNIE POZNAJ

NASZYCH PARTNERÓW